Agregador de canals

Jornada "Aportacions a la dansa catalana 2020"

Agenda cultural (Gencat) - dc., 22/01/2020 - 14:19
Jornada per donar veu, presentar i difondre qualsevol aportació relacionada amb la dansa tradicional catalana des de qualsevol punt de vista: reconstrucció o creació de balls, projecte, experiència, recull musical o coreogràfics o dinamització, entre d’altres, a persones interessades en conèixer les darreres novetats, treballs o aportacions a la dansa catalana.

Sant Antoni de Vilamajor estrena bèstia: el Socarrat i Calabruixa

Notícies Bestiari - dc., 22/01/2020 - 13:58

El passat dissabte dia 18 de febrer es va estrenar el nou drac de la colla de diables Bocs de Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental), una població als peus del Montseny. El nou drac, anomenat Socarrat i Calabruixa, ha estat dissenyat per l’escultora de la festa vilafranquina Dolors Sans. A l’acte de presentació hi van participar els dracs Maxtord de Tordera, l’Hydra d’Artesa de Lleida, el Gall de Can Cortés de Palau-solità i Plegamans, i el Cancerber i el Ramat de Canovelles, totes aquestes bèsties també dissenyades i construïdes per Dolors Sans.

Durant el bateig de foc de la nova bèstia, la colla de diables Bocs de Sant Antoni va representar una llegenda sobre el naixement del drac i posteriorment es va fer l’estrena i l’encesa dels dracs participants. El  nom del nou drac són els noms de dos pics del Montseny.

Una contraposició de dos elements: el masculí i el femení

Sant Antoni de Vilamajor és a la falda del Montseny, una muntanya plena de llegendes i tradicions que parlen de bruixes, dimonis, dones d’aigua i altres éssers fantàstics. El drac dissenyat per Dolors Sans lliga amb aquestes llegendes de bruixes i és un boc fantàstic i agressiu que es transforma en part en cabra, que porta ales i té una cua i una part del cos feta d’escames de serp.

La barreja de boc i cabra fa referència precisament al concepte de monstre i també a la luxúria i a la representació dels dos elements contraposats de la natura: el masculí i el femení, el mascle i la femella que són necessaris per a la fecunditat de la natura, tant en plantes com animals.

Les ales fan referència a la part de l’aire del drac i les escames del cos a l’aigua. La forma de serpent té relació amb el dimoni primigeni: la serp que tempta a Eva. D’altra banda, els primers dracs medievals també es representen com a serps.

La serp és l’element de la terra, ja que s’arrossega per moure’s. El boc-cabró porta a la mà una arrel de mandràgora que el relaciona directament amb la bruixeria, ja que la mandràgora era utilitzada per fer encanteris i tenia poders màgics que eren malignes.  És un drac per un sol portador que pesa 35 Kg i disposa de 14 punts de foc.

(Foto: El Socarrat i Calabruixa en el taller de Dolors Sans / Font: Dolors Sans) 

Vibra, la nova app des de la qual difondre activitats de bestiari

Notícies Bestiari - dc., 22/01/2020 - 12:39

El Departament de Cultura de la Generalitat acaba d’estrenar una aplicació que vol englobar tota l’oferta cultural de Catalunya. La proposta es diu Vibra i té com a objectiu oferir activitats culturals d’acord amb les preferències de cada persona.

A Vibra es poden trobar més de 30.000 actes d’àmbits com la música, el teatre, el circ o les arts visuals. A més, les activitats es poden escollir per territori, proximitat i data. L’aplicació guarda tota la informació sobre les experiències que ha seleccionat cada persona i les té en compte per, més endavant, proporcionar-ne altres de similars.

Una de les característiques interessants de Vibra és que actualitza les propostes culturals constantment. De fet, qualsevol persona pot proposar activitats perquè apareguin a l’aplicació. Només cal penjar a Twitter la informació de l’acte utilitzant el hashtag #joproposo.

En aquest cas, l’aplicació pot ser una gran oportunitat per divulgar les activitats de cultura popular que organitzen les colles de bestiari al llarg de l’any. Podria servir per arribar a nous públics, és a dir, a usuaris diferents dels que ja es troben a les xarxes socials.

L’Associació Sociocultural Aimerics impulsa una campanya de micromecenatge per rehabilitar el seu nou local

Notícies Bestiari - dc., 22/01/2020 - 11:14

L’Associació Sociocultural Aimerics del municipi de Ribera d’Ondara (Segarra) ha decidit crear una campanya de Verkami per recollir fons per arreglar el seu nou local. A causa de la rescissió del conveni que tenien amb l’Ajuntament, l’entitat ja no disposa de l’espai que fins ara aquest li cedia, amb la qual cosa n’han hagut de buscar un de nou.

Recentment, gràcies a la gentilesa de Josep Maria Farré, una persona propera a la colla, l’ASC Aimerics ha pogut disposar d’un cobert de gra a la vila de Pallerols. Ara, però, el que falta és condicionar la finca per poder-hi emmagatzemar els Dracs, el material de l’entitat i per poder-hi organitzar diversos actes.

L’objectiu: aconseguir 2.250 €

Amb la campanya de Verkami que ara ha impulsat l’ASC Aimerics, l’objectiu és construir un tancat interior a la finca per poder disposar d’una sala de reunions, uns lavabos i un arxiu. Més endavant es vol instal·lar calefacció a tot el local i construir un escenari d’obra, una barra i uns lavabos exteriors.

De moment, l’associació ha aconseguit recaptar 380 € dels 2.250 € que vol aconseguir. Amb aquests diners es comprarien tots els materials que es necessiten per arreglar el cobert de gra, ja que la mà d’obra va a càrrec dels membres de l’entitat.

A canvi, a tots els patrocinadors se’ls ofereixen diferents recompenses, com productes de marxandatge de la Batalla de Foc 2020. Per aquells qui vulguin col·laborar amb 50 €, se’ls ofereix la possibilitat d’aparèixer com a patrocinadors d’aquest esdeveniment que se celebra cada any a principis d’agost.

Festa Major de Sant Antoni a Corbera de Llobregat

Agenda cultural (Gencat) - dc., 22/01/2020 - 02:14
La Festa comptarà amb tot un ventall d'activitats com per exemple l'Esmorzar Popular, la Missa de Festa Major, ballades de sardanes, la Cercavila i la tradicional Benedicció dels animals i Tres Tombs.   Per consultar informació més detallada visiteu el web de l'Ajuntament de Corbera de Llobregat.      

Festa Major d'Hivern a Sant Vicenç de Montalt

Agenda cultural (Gencat) - dc., 22/01/2020 - 02:14
Festes en honor a Sant Vicenç, patró del municipi, amb tot un seguit d'activitats programades, com per exemple, l'Escudella de Festa Major, la trobada de gegants i capgrossos, el Mercat medieval, teatre i cercaviles.   Per consultar informació més detallada visiteu el web de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt.

Festa Major d'hivern de Salou

Agenda cultural (Gencat) - dc., 22/01/2020 - 02:14
Els actes comencen el cap de setmana anterior al del Cós Blanc amb el pregó d'inici de festes i innumerables activitats per a grans i petits: ball a l'envelat, ball de grups, cinema per a nens i nenes, concerts, cercaviles, trobada de gegants, activitats esportives, nomenament de les pubilles, etc.   La jove actriu tarragonina Júlia Creus protagonitzarà la lectura del pregó, el divendres, 24 de gener, a les 20.30 h, al Teatre Auditori de Salou (TAS).   Les actuacions de Camela, Porto Bello i Nueva Alaska, entre altres grups i orquestres, amb una vuitantena d’actes que conformen, el programa de la Festa Major d’hivern 2020 de Salou.   El dissabte, 25 de gener, se celebrarà la cercavila d’elements populars per diversos carrers del municipi, a les 11 h, i el ball de lluïment del seguici festiu a la Torre Vella de Salou. En aquest espai, el batlle Pere Granados, juntament amb la resta dels membres de la Corporació, rebra a les entitats i associacions salouenques, amb un acte amenitzat pel grup musical Blue Alley Quintet. A la tarda, de 17 a 20 h, la XIII Mostra i tallers per a petits i grans de la Xarxa de Cultura Tradicional Catalana de Salou, amb activitats i actuacions dels grups festius del municipi.   Dissabte 1 de febrer: cercavila del Cós Blanc (compleix 40 anys) - La cercavila de lluïment tindrà lloc a partir de les 11 h; i la desfilada i festa seran a la tarda, a les 19 h. La present edició del Cós Blanc compta amb una trentena de carretel·les. A la rua del matí, es desenvoluparà el concurs a la millor disfressa, la millor carretel·la i la millor comparsa. I gran ball amb l’Orquestra Maravella i el Cós Blanc Night, a l’Envelat.   La gran festa del Cós Blanc Xic’S es farà el divendres, 31 de gener, a l’Envelat, amb l’actuació de Pep Callau. Hi haurà ball amb animació infantil, i els infants es podran fotografiar amb les mascotes del club. A les 18.30 h, s’iniciarà el compte enrere per gaudir de l’espectacular pluja de confeti.  

Hostalets de Pierola prepara la construcció d’una bèstia de foc

Notícies Bestiari - dt., 21/01/2020 - 18:01

Aquest any, per primera vegada, el municipi dels Hostalets de Pierola (Anoia) traurà una figura pròpia de bestiari per la seva Festa Major. Es tracta del Pau de foc, una bèstia que tindrà forma de mico.

La nova imatge festiva serà creada per artistes locals i s’estrenarà el dia del pregó de la Festa Major, és a dir, el dijous 23 de juliol. Aquell dia es farà el bateig de la nova bèstia i s’oferirà un espectacle pirotècnic a la població.

Inspirat en un descobriment arqueològic

La figura del mico s’inspira en el descobriment d’unes restes arqueològiques que es van trobar al municipi l’any 2002, durant la construcció d’un abocador. Tal com assenyala el coordinador de la regidoria de Tradicions Ramon Parés, en el jaciment es va trobar el crani d’un mico que es va batejar amb el nom de “Pau” i que es va fer molt popular als Hostalets.

A partir d’aquesta idea, ara fa un any, l’Ajuntament va començar a impulsar la creació d’aquesta nova bèstia que, si no es diu el contrari, es tractarà del primer mico de foc que tindrà Catalunya.

La llavor de la iniciativa

Segons explica Parés, ja fa anys que al municipi hi ha la demanda de crear una bèstia de foc i una colla de diables. Més concretament, aquesta petició va agafar força fa un parell d’anys, durant la creació del projecte “Tradicions”.

Arran de la formació l’any 2018 d’una colla de bastons al municipi, “Els Ximplets”, l’Ajuntament va decidir engegar la iniciativa “Tradicions” per crear més colles de cultura popular al poble. Gràcies a aquest projecte, es va poder crear un ball de Cercolets, un de Pastorets i un altre de Capgrossos.

El Pau de foc

Aquest 2020, l’objectiu de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola és seguir amb el projecte “Tradicions” i crear una bèstia de foc i una colla de diables.

De moment, l’esborrany del Pau de foc ja està fet, el que encara no se sap és si els artistes locals el fabricaran de fibra de vidre o de resina epoxi.

(Foto: Esborrany del Pau de foc / Font: Ajuntament d’Hostalets de Pierola)

L’Agrupació s’adhereix a un manifest per demanar a la Generalitat apujar fins al 2% la despesa en cultura

Notícies Bestiari - dt., 21/01/2020 - 15:25

L’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya s’ha adherit recentment al manifest de la plataforma “Actua Cultura 2%” que demana a la Generalitat augmentar la seva despesa en cultura fins al 2%. En aquests moments, el Govern català només destina el 0,65% dels pressupostos a aquest àmbit, encara que pels pressupostos del 2020 té previst apujar aquesta xifra fins a l’1,1%.

Segons el col·lectiu d’Actua Cultura, el teixit empresarial de la cultura s’està desfent i amb ell pateix igualment el teixit creatiu. La seva demanda és que la despesa en cultura de la Generalitat s’equipari a la mitjana europea, que és del 2%.

Dades de la Generalitat i l’Eurostat indiquen que si actualment a Catalunya el 0,65% dels pressupostos es dediquen al sector cultural, això equival a 30 € per habitant l’any (tenint en compte que al territori viuen un total de 7,5 M d’habitants). La xifra, per tant, queda molt lluny de la d’altres països d’Europa. Per dir alguns exemples, a Portugal es destinen cada any 158 € en cultura per habitant, a Polònia 146 €, a França 476 € i a Dinamarca 880 €.

Una altra de les demandes d’aquest grup impulsor, format per representants de diferents empreses del sector cultural (editorial, musical, audiovisual, de les arts escèniques i de les arts plàstiques), és que la Generalitat reguli polítiques de planificació cultural que activin el consum cultural i la creació de públics.

L’adhesió de l’Agrupació del Bestiari

Tenint en compte les informacions anteriors, la junta de l’Agrupació del Bestiari ha decidit donar suport a aquest manifest perquè considera que les reivindicacions de la iniciativa Actua Cultura són compartides per una part significativa del col·lectiu i que el seu assoliment contribuiria a enfortir el sector cultural en el sentit més ampli.

La Federació recorda que les entitats de cultura popular també han patit els efectes de la crisi econòmica, principalment la reducció dels suports econòmics institucionals, tant en l’àmbit nacional com en l’àmbit local. En aquest sentit, destaca que la supervivència del sector durant la darrera dècada ha estat, en part, gràcies a l’esforç, el sacrifici i la dedicació de persones que han vetllat per mantenir viva la tradició cultural des del pur altruisme.

Fira de Sant Sebastià

Agenda cultural (Gencat) - dt., 21/01/2020 - 14:10
Fira de productes artesans i tradicionals i activitats i propostes del món pagès.   Per consultar informació més detallada visiteu el web de l'Ajuntament de Sant Pere de Torelló.

Aplec de Sant Sebastià a Isona

Agenda cultural (Gencat) - dt., 21/01/2020 - 14:10
Celebració de la festa de Sant Sebastià amb diversos actes: Aplec en honor del patró a l'ermita de la Posa, on s'oficia una missa, es canten goigs, res reparteixen panets beneïts i es fa un dinar.

Festa de la Mare de Déu del Blau a Lleida

Agenda cultural (Gencat) - dt., 21/01/2020 - 14:10
L'advocació de la Mare de Déu del Blau, té el seu origen en una antiga llegenda que explica com els canonges de la Catedral de Lleida van encomanar una imatge de la Mare de Déu per ser col·locada en la Porta dels Apòstols de la Seu Vella. El temps apressava i l'escultor, a fi de tenir-la enllestida en el termini fixat, féu treballar al seu aprenent en l'execució, esculpint una formosa cara de la Verge. El mestre, al contemplar-la, no pogué contenir la seva enveja i irritat va llençar el martell damunt la cara de la Mare de Déu amb el desig de malmetre-la, però no aconseguí el seu propòsit. La imatge restà ben sencera i en l'indret del front on va rebatre l'eina, va aflorar un senyal, com si hagués picat en carn viva: el Blau, que segons sembla llueix la Verge en el seu front, d'aquí el nom de Mare de Déu del Blau.     Una missa a la Catedral, una ofrena i una xocolatada formen les activitats de les Festes dedicades a la Mare de Déu del Blau.

Adifolk busca dues colles de bestiari infantil per participar en un festival al maig

Notícies Bestiari - dl., 20/01/2020 - 12:09

L’associació per a la difusió del folklore Adifolk organitzarà aquest any, per primera vegada, un festival de cultura popular dedicat als infants. Amb el nom de InCulCAT (Festa Infantil de la Cultura Popular Catalana) el dissabte 30 de maig se celebrarà a Capellades (Anoia) aquest esdeveniment. El seu objectiu és mostrar els balls i les activitats que fan els nens i nenes en les diferents entitats de folklore del territori.

L’esdeveniment està pensat com una gran festa infantil que duri tot el dia i que inclogui tallers, cercaviles i espectacles participatius. Totes les colles que vulguin participar en aquest esdeveniment poden realitzar la seva inscripció a través d’un formulari que trobaran a la web d’Adifolk. Hi ha temps fins al dijous 6 de febrer.

La InCulCAT, per altra banda, també vol servir perquè els infants que no participen en cap àmbit de la cultura popular s’animin a fer-ho. Per aquest motiu, durant l’acte també hi haurà activitats en les quals els més petits de casa podran experimentar per primera vegada la sensació de formar part d’un castell, de ballar en una colla de bastons o de portar una bèstia, per dir alguns exemples.

Les inscripcions de les colles de bestiari

En el cas particular de les entitats de bestiari, Adifolk busca dues colles: una que porti una bèstia de protocol i una altra que porti una bèstia de foc. En ambdós casos es demana que els grups siguin més o menys de 16 persones (nens i nenes) i que comptin amb la presència de dos monitors.

Alguns dels criteris que es tindran en compte a l’hora de prioritzar una colla o altra són: que els grups estiguin formats per infants de 6 a 12 anys i que la colla estigui predisposada a participar en les diferents activitats que prepararà Adifolk pel 30 de maig. També es tindran en compte els criteris estètics de cada ball o grup tradicional i es valorarà la qualitat artística i musical que aquest ofereixi.

(Foto: Dragolins Xarop, Pomada i Xeringueta / Font: Badalona Bèsties de Foc)

Festa Major d'Hivern a Mollet del Vallès

Agenda cultural (Gencat) - ds., 18/01/2020 - 01:28
Mollet celebra la Festa Major d'Hivern amb nombrosos espectacles. No hi faltaran les activitats tradicionals, esportives, infantils, el teatre, la dansa i les jornades de portes obertes.   Per consultar informació més detallada visiteu el web de l'Ajuntament de Mollet del Vallès.

Festa Patronal de l'Antic Gremi de Traginers d'Igualada

Agenda cultural (Gencat) - ds., 18/01/2020 - 01:28
Festa Tradicional d'Interès Nacional, que es celebra amb motiu de la diada de Sant Antoni Abat.   Per consultar informació més detallada visiteu el web de l'Antic Gremi de Traginers d'Igualada.

Festa Major d'Hivern a Castellvell del Camp

Agenda cultural (Gencat) - ds., 18/01/2020 - 01:28
Setmana plena d'actes per celebrar la Festa Major de Sant Vicenç, amb un sopar popular i concert.   Dimarts 21 - Tradicional encesa de les teieres de l’Església i de la Graella de la Plaça Catalunya en Honor al patró del municipi Sant Vicenç Màrtir, a càrrec del grup d'Armats, amb la tradicional coca amb sucre i moscatell per a tots els assistents.  

Mercat de la Calçotada a Valls

Agenda cultural (Gencat) - ds., 18/01/2020 - 01:28
Dissabte 25 i diumenge 26 - Mercat de la Calçotada, Mostra de cuina del calçot i la 6a Jornada gastronòmica del calçot.   Diumenge 26 a partir de les 10 h - Valls acollirà la 39a GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA, una de les festes típiques de Catalunya, una diada festiva, popular i promocional entorn del calçot que impregna els carrers i places de Valls d’un marcat tipisme i bullícia.   La jornada comptarà amb un variat programa d’actes tradicionals, festius i concursos relacionats amb el calçot: cercaviles, demostracions de coure calçots a la graella, concursos de cultivadors de calçots, d’elaboració de salsa de la calçotada i de menjar calçots y altres degustacions.      

El barri de Sant Antoni de Barcelona viu el naixement d’una nova figura festiva

Notícies Bestiari - dv., 17/01/2020 - 17:06

El pròxim dissabte 18 de gener, a les 11 del matí als Jardinets de l’Alguer, es presentarà l’Espurna, la nova bèstia de foc del barri de Sant Antoni de Barcelona. La figura, gestionada per la colla de diables infantil Trapelles, veurà la llum per primer cop durant l’activitat de la “Despertada”. La seva data de naixement, però, és el 17 de gener, dia de Sant Antoni Abat, patró d’aquest barri barceloní.

Per tal de donar la benvinguda a la figura, creada per David García, del Taller de Constructors de Fantasies, primer de tot caldrà despertar-la. Així doncs, des de la colla Trapelles s’emplaça petits i grans a portar instruments musicals o estris per fer soroll. La celebració del seu naixement comptarà també amb la participació de la Colla de Diables de Sant Antoni, dels Trabucaires de Sant Antoni, dels tabalers d’aquestes dues colles i de la Porca de Sant Antoni que, juntament amb LulúSA, amenitzaran la matinal. Durant l’acte, a més, la bestiola recollirà els xumets dels menuts que decideixin desfer-se’n.

Una bona arrencada

Just després de la “Despertada”, el mateix dissabte dia 18 l’Espurna i la Porca protagonitzaran el Pregó de les Festes de Sant Antoni d’enguany. Tot seguit, a partir de les 12 h, la bestiola participarà en la Cercavila d’inici i benvinguda a la Festa Major, que recorrerà diversos carrers del barri. Finalment, quan acabi el seguici, a les 13.30 h, hi haurà un acte de reconeixement als padrins i padrines de la bèstia, és a dir, associacions, comerços i veïnat que han col·laborat per finançar-ne la construcció.

El cap de setmana següent, les activitats que té programades l’Espurna continuen. Dissabte 25, a les 17 h, hi haurà una plantada de Bèsties als Jardinets de l’Alguer en la qual també participaran la Porca de Sant Antoni, el Xot de Sants, en Fumera i els Dragolins de Badalona, el Sírius del Poble Sec i l’Estarrufadet del Poble Nou. Tot seguit, a les 19 h, l’Espurna s’estrenarà llançant foc al Correfoc Infantil. L’endemà, diumenge 26 de gener, a les 19.45 h, els Diables de Sant Antoni organitzen el Correfoc Infernal on l’Espurna també sortirà a ballar sota el foc.

Filla de la Porca de Sant Antoni

Com expliquen des de la colla de diables infantils Trapelles, l’Espurna neix després d’un any intens en què les colles de foc i el barri s’han implicat de forma activa en la seva concepció i construcció. El seu nom, per exemple, ha estat escollit per votació popular i ha donat peu a que cadascú interpreti lliurement el gènere de la bestiola.

Aquesta característica, assenyalen des de la colla Trapelles, “respon clarament al perfil d’un barri obert i lliure de prejudicis com és el de Sant Antoni”. Així doncs, seguint una acurada campanya informativa en xarxes socials, dedicada a crear expectació i identificació amb el barri, sota el nom de “Soc Jo, la Porca”, fa uns mesos es va anunciar que la Porca de Sant Antoni estava embarassada, sense mai especificar quina altra bèstia n’era responsable.

Cada dissabte (11-13h) ens trobareu als Trapelles i @DiablesStAntoni davant el mercat amb la porca, lluint panxeta de prenyada!! Veniu a veure-la i acaronar-la, i de pas, a comprar-nos un numeret per a la canastreta!#Porca_i_bestiola#SocJo_laPorca#ThePorcaExperience pic.twitter.com/ZNMB8zECNS

— Trapelles de Sant Antoni (@DiablesTrapes) May 4, 2019

Una figura autofinançada pel barri

A hores d’ara, són pocs els qui coneixen l’aspecte de l’Espurna, tot i haver estat molts veïns i veïnes els qui han aportat idees. Des de l’anunci s’han organitzat diverses activitats infantils, rutes històriques, concerts, mercadets, rifes i vermuts populars per aconseguir finançament i fer-la realitat.

La colla Trapelles destaca el compromís d’una trentena de padrins i padrines – associacions, comerços i també famílies del barri- que han fet una aportació directa per la seva construcció. L’Espurna és una figura gestionada per la colla infantil Trapelles però que també sortirà a les actuacions de les colles adultes, els Diables i els Trabucaires de Sant Antoni.

 

 

Exposició "Montgrí. Una història de gegants"

Agenda cultural (Gencat) - dv., 17/01/2020 - 13:14
El Museu de la Mediterrània i l’Associació d’Amics dels Gegants i Capgrossos de Torroella de Montgrí produeixen l’exposició “Montgrí. Una història de gegants”. Es tracta d'una exposició singular, que posarà en valor l'imaginari festiu de Torroella a partir d’un anàlisi històrica i social inèdita. N'és comissari Xavier Cordomí, expert en el món de la imatgeria festiva de Catalunya i gran coneixedor del seguici torroellenc. La mostra és fruit d'una impotant recerca històrica, exhaustiva i minuciosa en diferents arxius del país. Ha anat a càrrec d’un equip de recerca encapçalat per Montserrat Castells i el mateix Xavier Cordomí, que dona conèixer dades inèdites dels gegants de Torroella de Montgrí. Està dividida en 5 àmbits cronològics diferents i té un espai infantil.

Els Tres Tombs a Barcelona

Agenda cultural (Gencat) - dv., 17/01/2020 - 13:14
És un recorregut per les diverses maneres de celebrar la festivitat de Sant Antoni. El cicle festiu dura quinze dies i se celebra per tota la ciutat. En total són tres setmanes plenes d'actes organitzats per desenes d'entitats de bona part dels àmbits de la cultura popular, que es reparteixen en sis districtes de la ciutat.   Per consultar informació més detallada visiteu el web de l'Ajuntament de Barcelona (pdf).