Agregador de canals

Festa de l'Oli a la Selva del Camp

En el marc de l'agenda d'activitats de la Selva del Camp.

Fira de Santa Llúcia a Canyelles

Agenda cultural (Gencat) - dj., 14/11/2019 - 23:36
Amb més de 350 parades, exposicions, cantada de corals, activitats infantils i moltes més activitats.   Per consultar informació més detallada visiteu el web de l'Ajuntament de Canyelles.    

Fira d'Artesans de Nadal a Vic

Agenda cultural (Gencat) - dj., 14/11/2019 - 23:36
Les voltes de la Plaça Major de Vic acullen la Fira d'Artesans de Nadal, una fira que compta amb més de 40 expositors que comercialitzen peces elaborades exclusivament de forma artesanal. S'hi poden trobar productes molt diversos com encens, teixits, sabons naturals, plata treballada, vidre, peces de fusta, cuir o detalls amb flors seques.   Per consultar informació més detallada visiteu el web de la Fira d'Artesans.

Festa Major de Bàscara  

Agenda cultural (Gencat) - dj., 14/11/2019 - 11:33
En honor de Sant Iscle i Santa Victòria (17 de novembre), patrons del poble.   La Festa Major de Bàscara 2019 aplega diferents activitats: Scape Room, Nit Jove, concert de piano, Missa solemne en honor dels patrons (el diumenge a les 12 h) i ballada  de sardanes amb la cobla Foment del Montgrí, entre altres.

Diada del Soci (2a part)

Agenda cultural (Gencat) - dj., 14/11/2019 - 11:33
La 2a part de la Diada del Soci comprèn un concert amb la cobla Selvatana (12 h) i una doble ballada de sardanes amb les cobles Osona i Baix Empordà (17.30 h).

Fira't de l'Espelta

Agenda cultural (Gencat) - dc., 13/11/2019 - 23:27
Una fira al voltant del cereal de l'espelta, amb exposicions, tallers i altres activitats.   Per consultar informació més detallada visiteu el web de l'Ajuntament de Mollet.  

Festa Major d'hivern de Sant Climent Sescebes

Agenda cultural (Gencat) - dc., 13/11/2019 - 23:27
La Festa Major d'hivern 2019 de Sant Climent Sescebes engloba diferents activitats: representació teatral "Aquí no paga ni Déu" a càrrec de la companyia Teló Esquinçat (el divendres a les 22 h), espectacle infantil a càrrec de la companyia El Cistell de la Bleda (el disssabte a les 12 h), actuació de Miquel del Roig (el mateix dissabte a les 22 h), Missa solemne en honor del patró (el diumenge a les 12 h), vermut, sardanes, concert i ball i exposició de l'obra de l'escultor i pintor Pipó, entre altres.   Sant Climent és el 23 de novembre.

Fira de Sant Andreu a Torroella de Montgrí

Agenda cultural (Gencat) - dc., 13/11/2019 - 23:27
La Fira de Sant Andreu a Torroella de Montgrí, que enguany arriba a la seva 626a edició, abasta un munt d'activitats: la mostra comercial, l'espai d'agricultura tradicional, jocs infantils, visites guiades, el XXII Campionat de coloms de raça, la Festa del Cavall, La XIX Fira en el Record, la Mostra d'entitats, el XXVIII Concurs de Gossos d'Atura (el diumenge a les 11 h) i altres.

XXVIII Concurs de Gossos d'Atura de Torroella de Montgrí

Agenda cultural (Gencat) - dc., 13/11/2019 - 23:27
Dins de la programació de la Fira de Sant Andreu 2019 a Torroella de Montgrí. Aquesta prova, conjuntament amb la de Castellar de n'Hug que té lloc a finals d'agost, és la de més renom del calendari anual perquè es tracta d'un campionat de campions en la qual només hi poden prendre part els pastors i gossos d'Espanya amb el millor palmarès de la temporada. També s'hi conviden els millors pastors francesos. S'hi sorteja una canal d'un xai.   Enguany es retrà homenatge a Jordi Muxach, reconegut pastor del Baix Empordà que es va fer famós arran d'aquest concurs i d'altres i que va morir el passat 23 d'octubre.

73a Fira de la Puríssima a Sant Boi de Llobregat

Agenda cultural (Gencat) - dc., 13/11/2019 - 23:27
La Fira de la Puríssima és una de les més antigues de Catalunya i combina cada any tradició i modernitat. Enguany es commemora la 73a edició d'aquest gran aparador, amb la tradició de sempre i les novetats relacionades amb el foment del comerç i l'emprenedoria locals.   Per consultar informació més detallada visiteu el web de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

Mercat Medieval de Vic

Agenda cultural (Gencat) - dc., 13/11/2019 - 23:27
Els carrers del centre històric de Vic tornan un any més a l'època medieval, i durant 3 dies, la ciutat es converteix en el marc idoni per recrear-la, amb  tota una oferta d'activitats comercials i culturals per a tots els públics.   Per consultar informació més detallada visiteu el web del Mercat Medieval de Vic.

Pastorets, cap a Betlem!!!

Agenda cultural (Gencat) - dc., 13/11/2019 - 23:27
Espectacle infantil a càrrec de la companyia La Roda Produccions.        

Els Pastorets de Tarragona

Agenda cultural (Gencat) - dc., 13/11/2019 - 23:27
Dins de la programació dels Teatres de Tarragona "Torna el Teatre".   A càrrec de la Cia. La Golfa. Versió de Josep Bargalló i la Cia. La Golfa a partir d'Els Pastorets o l'adveniment de l'Infant Jesús, de Josep M. Folch i Torres. Direcció: Eloi Isern.   Us imagineu el Lluquet i el Rovelló, els dos rabadans més coneguts de l’imaginari pastoril, perduts pels voltants del Pont del Diable? O la celebració del casament de Josep i Maria al Serrallo? Això són Els Pastorets de Tarragona, un espectacle fonamentat en els clàssics Pastorets de Folch i Torres, però tarragonitzats, reinventats i modernitzats, llestos per ser servits als nens, nenes, pares, mares, avis i àvies... del segle XXI.   Prepareu-vos per a la sorpresa, per als diàlegs plens d’ironia i crítica desfermada dels Pastorets més “canalles” de la Tarragona postolímpica i preelectoral!   Un guió que es reinventa cada any per oferir un espectacle familiar diferent, amb les aventures dels dos rabadans i les grans dosis d’ironia i mala bava que destil·len alguns dels diàlegs, aprofitant per fer un repàs de l’actualitat de la ciutat i del país.

Els Pastorets

Agenda cultural (Gencat) - dc., 13/11/2019 - 23:27
Dins de la programació dels Teatres de Tarragona "Torna el Teatre".   A càrrec de l'Associació La Salle de Tarragona.   Direcció: Josep Maria Rota. Amb: Lluís Lillo, Marc Baches, Josep Maria Rota, Anna Poveda, Ferran Val, Jordi Poveda, Teresa Tous i Pau Sanchis.   Els Pastorets tradicionals des de 1952. Què fa que un grup de persones es reuneixi cada any per posar en escena Els Pastorets? Algunes d’elles ni tan sols actuen en cap altra obra en tot l’any, però es mantenen fidels a aquest espectacle. I el públic? Què fa que els tarragonins esperin amb ànsia la tradicional cita nadalenca d’Els Pastorets de La Salle? La resposta és clara: sempre hi haurà un grapat de nens que no els han vist mai i sempre hi haurà una bona colla d’infants que els van veure l’any passat, o fa dos anys, i que els volen tornar a veure.

Martí Oliveras, meteoròleg de RAC1, nou ambaixador del bestiari

Notícies Bestiari - dc., 13/11/2019 - 19:18

Queda menys d’una setmana per a la celebració del Festivitas Bestiarum i ja se sap qui serà el nou ambaixador del bestiari festiu el pròxim 2020. Es tracta del geògraf i climatòleg Martí Oliveras (la Garriga, 1994), que li pren el relleu a la també meteoròloga Mònica Usart, convertint-se en l’ambaixador més jove que ha tingut fins ara el bestiari festiu.

Oliveras treballa actualment com a home del temps a RAC1 i RAC105 i col·labora amb els mitjans locals Ràdio Silenci, Vallès Oriental Televisió i Ona Bages. És graduat per la Universitat de Barcelona i ha treballat com a meteoròleg al Diari ARA i al Servei Meteorològic de Catalunya.

Des de sempre Oliveras ha estat vinculat en diversos projectes associatius. A més, té un estret lligam amb la cultura popular que li ve de família: és nebot de Ramon Aumedes, escultor d’imatgeria festiva del Taller Sarandaca de Granollers.

Pel que fa a les seves aficions, és un amant dels esports de muntanya i de la natura en general. Sempre diu que si no el troben, que el busquin pel Montseny o els Cingles de Bertí.

Un representant davant la premsa i la societat

L’ambaixador del bestiari festiu és una figura que es va crear l’any 2014 durant la primera edició del Festivitas Bestiarum. Des de llavors, cada any es nomena una persona coneguda perquè representi les entitats de bestiari festiu davant la societat i la premsa.

En les anteriors edicions també van ser ambaixadors: el periodista Jordi Margarit (2015), la periodista Rita Marzoa (2016), el meteoròleg Tomàs Molina (2017), l’escriptora Empar Moliner (2018) i la meteoròloga Mònica Usart (2019).

(Foto: Martí Oliveras a la redacció de RAC1 / Font: RAC1)

Actes del dissabte 16 de novembre a Cervera

15.30 h: Plantada de figures de bestiari a la plaça Major.

17.00 h: Cercavila de bestiari tranquil i de pirotècnia des de la plaça Major fins a la plaça Universitat, passant pels carrers Major i de Santa Anna.

18.30 h: Gala Festivitas Bestiarum. Lliurament dels Premis BEST (entrada lliure) al Paranimf de la Universitat.

20.00 h: Lluïments de cortesia i refrigeri pels assistents a la plaça Universitat.

Cartell Festivitas Bestiarum 2019

Es convoca Curs de Responsables de Grup CRE, el 30 de novembre a Rubí

Notícies Bestiari - dc., 13/11/2019 - 13:42

Es convoca una nova edició del curs de Responsables de Grup CRE adreçada als col·lectius de bestiari i diables, que tindrà lloc el proper dissabte 30 de novembre, al Museu Castell de Rubí (Carrer del Castell 35, 08191 Rubí). S’adjunta el programa provisional de la jornada formativa, amb horaris i ponències.

Inscripcions:

Les inscripcions del col·lectiu del bestiari festiu es poden vehicular a través de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. Es recomana no més de tres inscripcions per colla o secció.

Per a fer-ho, cal enviar escanejats al correu info@bestiari.cat els documents d’inscripció. Els podeu demanar en aquesta mateixa adreça de correu electrònic. La inscripció tindrà validesa un cop hagueu rebut confirmació per part de l’Agrupació.

Les inscripcions es realitzaran per rigorós ordre d’entrada.

Un cop hagueu rebut la confirmació de la vostra inscripció:

Obtenció del títol:

Un cop celebrada la jornada formativa, i transcorregudes unes setmanes, us farem arribar el certificat al vostre correu electrònic.

Festa de l'Oli Nou

Agenda cultural (Gencat) - dt., 12/11/2019 - 23:03
Durant els dies de la Fira, els visitants podran tastar l’oli de 17 productors de la DOP Siurana al mateix tems que podran gaudir de la seva vessant més lúdica i festiva, ja que es realitzen un gran nombre d’activitats dirigides a tots els públics, especialment el familiar. D’altra banda, es continua premiant als compradors d’oli de la Fira, i per la compra d’oli els productors obsequien als clients amb butlletes «rasca-rasca» amb premi segurs.   Activitats dirigides al públic infantil i familiar, amb l’objectiu d’atreure aquests visitants a la Fira, divulgar la cultura de l’oli verge extra DOP Siurana i contribuir al seu consum.   Pels petits està programada una actuació de titelles el divendres a la tarda, dia en que també es realitzarà el berenar de pa amb oli i xocolata, i durant els dos dies de la Fira podran fer de «Petits jardiners» a l’espai de Taller familiars i participar als tallers de degustació d’oli. Com a novetat, les activitats familiars s’amplien, i el dissabte al matí es comptarà amb la participació de les Biblioteques de Reus, que a les 13 h organitzen «L’hora del conte».    

Festa de l'oli nou de la Pobla de Mafumet

Agenda cultural (Gencat) - dt., 12/11/2019 - 23:03
La 20a Festa de l’oli nou, un dels actes més importants de la tardor pobletana. Es podrà gaudir de la nova producció d’oli nou, acabat de collir i premsar.   Esmorzar popular. Els pobletans que ho desitgin podran degustar els millors aliments, que seran regats amb l’oli nou.   Seguint la iniciativa instaurada fa uns anys, la recaptació íntegra d’aquest esdeveniment serà destinada a finalitats solidàries. En aquest sentit, la Festa de l’oli de La Pobla va reunir l’any passat fins a 855 euros, quantitat que va ser lliurada per l’Ajuntament a les Germanetes dels Pobres Casa d’Ancians de Reus.

Fira del Fredeluc i la Botifarra

Agenda cultural (Gencat) - dt., 12/11/2019 - 23:03
La segona edició d'aquesta fira comptarà amb activitats per a totes les edats. Des de la sortida boletaire a primera hora del matí i fins al tast de tapes elaborades pels comerços i restauradors de Santa Eulàlia amb el fredeluc i la botifarra com a protagonistes, fins a una xerrada d'en Marc Casabosch, jocs i tallers infantils o les parades de productes de proximitat, entre d'altres.   Per a informació més detallada consulteu el web de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer.

Nadales al Museu

Agenda cultural (Gencat) - dt., 12/11/2019 - 23:03
Dins  de la programació d'activitats del Museu d'Art corresponent al darrer quadrimestre de 2019.   A càrrec dels alumnes de l'Escola de Música Preludi.