Agenda cultural (Gencat)

Exposició "Pessebres de pel·lícula"

fa %age
La 69a edició de l'exposició de pessebres de Castellar del Vallès té un leitmotiv ben original: el cinema. Cadascun dels pessebres de la mostra, a banda de representar una escena bíblica, està ambientat en una escena o bé un paisatge cinematogràfic.   Els films en els quals estan inspirats els diorames són: The Kid (1921), Tarzan de les mones (1932), Les aventures de Robin Hood (1938), Allò que el vent s’endugué (1939), Cantant sota la pluja (1952), Lawrence d’Aràbia (1962), Mary Poppins (1964), Star Wars, Episodi IV (1977), La vida de Brian (1979), Cinema Paradiso (1988), El Rei Lleó (1994), Harry Potter i la pedra filosofal (2001), El senyor dels anells. La germandat de l’anell (2001), Buscant en Nemo (2003), Charlie i la fàbrica de xocolata (2005), La història del Nadal (2006), Mamma Mia (2008), Avatar (2009) i Alícia al país de les meravelles (2010).   Al pis de dalt de la seu del Grup Pessebrista també es pot visitar l'exposició "Viatge a l'interior d'una pel·lícula".

Campanya gastronòmica "Temps d'uriços"

fa %age
"Temps d'uriços" inclou menús a 23 bars i restaurants que tenen com a ingredient bàsic els uriços de mar i una uriçada popular el dissabte 1 de febrer a les 11 h als Jardins Juli Garreta, entre d'altres activitats.

Pessebre de Sorra a la Pineda

fa %age
20a edició del Pessebre de Sorra de la Pineda, on diversos artistes de diferents països donaran forma a la sorra per obtenir un grup escultòric únic i diferent, aconseguint un resultat sorprenent pels visitants que només es desvetllarà a mesura que les escultures es vagin alçant.   En paral·lel s’organitzaran diverses activitats familiars perquè grans i petits gaudeixin d’aquesta tradició vila-secana.

8a Fira de Nadal a Tivissa

fa %age
Vuitena edició de la Fira de Nadal al nucli antic de Tivissa, amb dos dies de parades, animacions i activitats per a tota la família.    Jota, gegants, artesania, tast de vins, exposicions, tronc de Nadal, tallers infantils, emissari reial, tomb amb ponis, animacions de Nadal i productes de proximitat.

Festa de l'Oli a La Fatarella

fa %age
21a edició de la Festa de l'Oli de La Fatarella i Mostra de Productes Artesanals i Tradicionals, amb un cap de setmana de degustacions, visites guiades, tallers, música i activitats infantils, amb la producció de l'oli com a protagonista.

Un Nadal amb molta història!

fa %age
El Museu Comarcal de la Conca de Barberà convida a les famílies a viure un Nadal en família al Museu. La primera activitat programada és dissenyar l’arbre de Nadal que lluirà al vestíbul del Casal Josa.   Dissabte 7 - activitat familiar per a preparar les festes de Nadal. Combinant el joc i les manualitats, els més petits de la casa i els seus acompanyants recorreran lliurement les instal·lacions a la recerca d’aquelles peces del “Patrimoni Conca” que millor poden representar l’esperit nadalenc. Una vegada localitzades, els participants en dibuixaran una versió lliure que ornamentarà l’arbre de Nadal  situat a l’entrada del Casal Josa. Es tracta d’una activitat pedagògica, dinàmica i creativa, apta per a tots els públics.   L’activitat es durà a terme al Museu Comarcal (C/ Josa 6 de Montblanc) al llarg de tot el dia. Al matí de 10 h a 14 h i a la tarda de 16 h a 19 h. Els participants poden començar-la en qualsevol moment i acabar-la quan ho desitgin, tot i que la durada aproximada és d’una hora.

Festa de l'Oli a Salomó

fa %age
Esmorzar amb pa torrat, llonganissa, cansalada o arengada i Oli d'Oliva El Vergerars.

Entenent Els Pastorets

fa %age
A càrrec del grup de teatre amateur El Coverol.

Pessebre Vivent de Darnius

fa %age
A càrrec de la gent del poble.  S'hi servirà coca i garnatxa.  

XIV Pista de gel de Girona

fa %age
Activitat complementària: tobogan de 2,5 metres d'alçada, 27 metres d'allargada i 3 carrils per baixar-hi amb trineu. És obligatori dur guants per patinar. Si no es porten de casa, cal llogar-los a la Fira.

Pessebre Vivent de Peralada

fa %age
S'hi accedeix pel pàrquing de Sant Sebastià.

L'Estel de Natzaret

fa %age
Es tracta d'una de les representacions de Pastorets més antigues de Catalunya, concretament, L'Estel de Natzaret es representa a la Parròquia de Sant Vicenç de Sarrià des del 1907 ininterrompudament. Amb música en directe!   Text: Ramon Pàmies Música: Ramon Ferrer Direcció: Míriam Benavent   Informació dels Pastorets del Centre Cultural i Teatre de Sarrià al web de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya.

Pessebre Vivent de Joanetes

fa %age
El Pessebre Vivent de Joanetes presenta als visitants un marc incomparable en plena Garrotxa. Els figurants són gent del poble i dels voltants.  

Els Pastorets de Vilanova i la Geltrú

fa %age
Adaptació de l'obra de Josep M. Folch i Torres Els Pastorets o l'adveniment de l'Infant Jesús.   A càrrec de l'Escotilló Grup de Teatre. Música: Manuel Bosser, Miquel Ferrer, Madrona Pascual i Pere Tàpias. Direcció: Anna Cabanes, Lluís Olivé, Francesca Roig i Neus Domènech.

Els Pastorets o l'adveniment de l'Infant Jesús

fa %age
Els Pastorets de Marata compten amb música en viu.

Pessebre Vivent a Linyola

fa %age
Es caracteritza per l'ambientació del muntatge, que es renova cada any, a càrrec dels membres de l'Associació del Pessebre Vivent.   És un pessebre estàtic amb un recorregut laberíntic que compta amb unes 60 escenes la majoria relacionades amb les arts i els oficis antics. 125 figurants amb vestuari d'època i prop de 10 mil objectes posats en escena fan del pessebre de Linyola un dels pessebres més detallistes del principat. Música enregistrada i música en directe, combinen amb les escenes tradicionals bíbliques i també pròpies del pessebre català com el caganer/a real, escena de les calderes del Pere Boter.   El pessebre de Linyola aquest Nadal es representa 4 dies el 26, 29 de desembre, 1 i 6 de gener en horari de tarda. Dos passis, el primer a partir de les 18:30 i el segon a les 19:45h.   L'inici del recorregut és al costat de l'església.

Els Pastorets o l'adveniment de l'Infant Jesús

fa %age
A càrrec del grup El Social Teatre.

Pessebre Vivent de Celrà

fa %age
Enguany s'arriba a la 28a edició.  

Els Pastorets del Clot

fa %age
Enguany presenten Ara ve Nadal. Pinzellades bucòliques, de Domènec Miquel i Ribas.

VIII Pessebre Vivent de Vila-sacra

fa %age
A càrrec de la gent del poble. S'hi servirà caldo i hi haurà piscolabis.