Agenda cultural (Gencat)

Festa de l'Oli a la Selva del Camp

dv., 15/11/2019 - 11:42
En el marc de l'agenda d'activitats de la Selva del Camp.

Fira de Santa Llúcia a Canyelles

dj., 14/11/2019 - 23:36
Amb més de 350 parades, exposicions, cantada de corals, activitats infantils i moltes més activitats.   Per consultar informació més detallada visiteu el web de l'Ajuntament de Canyelles.    

Fira d'Artesans de Nadal a Vic

dj., 14/11/2019 - 23:36
Les voltes de la Plaça Major de Vic acullen la Fira d'Artesans de Nadal, una fira que compta amb més de 40 expositors que comercialitzen peces elaborades exclusivament de forma artesanal. S'hi poden trobar productes molt diversos com encens, teixits, sabons naturals, plata treballada, vidre, peces de fusta, cuir o detalls amb flors seques.   Per consultar informació més detallada visiteu el web de la Fira d'Artesans.

Festa Major de Bàscara  

dj., 14/11/2019 - 11:33
En honor de Sant Iscle i Santa Victòria (17 de novembre), patrons del poble.   La Festa Major de Bàscara 2019 aplega diferents activitats: Scape Room, Nit Jove, concert de piano, Missa solemne en honor dels patrons (el diumenge a les 12 h) i ballada  de sardanes amb la cobla Foment del Montgrí, entre altres.

Diada del Soci (2a part)

dj., 14/11/2019 - 11:33
La 2a part de la Diada del Soci comprèn un concert amb la cobla Selvatana (12 h) i una doble ballada de sardanes amb les cobles Osona i Baix Empordà (17.30 h).

Fira't de l'Espelta

dc., 13/11/2019 - 23:27
Una fira al voltant del cereal de l'espelta, amb exposicions, tallers i altres activitats.   Per consultar informació més detallada visiteu el web de l'Ajuntament de Mollet.  

Festa Major d'hivern de Sant Climent Sescebes

dc., 13/11/2019 - 23:27
La Festa Major d'hivern 2019 de Sant Climent Sescebes engloba diferents activitats: representació teatral "Aquí no paga ni Déu" a càrrec de la companyia Teló Esquinçat (el divendres a les 22 h), espectacle infantil a càrrec de la companyia El Cistell de la Bleda (el disssabte a les 12 h), actuació de Miquel del Roig (el mateix dissabte a les 22 h), Missa solemne en honor del patró (el diumenge a les 12 h), vermut, sardanes, concert i ball i exposició de l'obra de l'escultor i pintor Pipó, entre altres.   Sant Climent és el 23 de novembre.

Fira de Sant Andreu a Torroella de Montgrí

dc., 13/11/2019 - 23:27
La Fira de Sant Andreu a Torroella de Montgrí, que enguany arriba a la seva 626a edició, abasta un munt d'activitats: la mostra comercial, l'espai d'agricultura tradicional, jocs infantils, visites guiades, el XXII Campionat de coloms de raça, la Festa del Cavall, La XIX Fira en el Record, la Mostra d'entitats, el XXVIII Concurs de Gossos d'Atura (el diumenge a les 11 h) i altres.

XXVIII Concurs de Gossos d'Atura de Torroella de Montgrí

dc., 13/11/2019 - 23:27
Dins de la programació de la Fira de Sant Andreu 2019 a Torroella de Montgrí. Aquesta prova, conjuntament amb la de Castellar de n'Hug que té lloc a finals d'agost, és la de més renom del calendari anual perquè es tracta d'un campionat de campions en la qual només hi poden prendre part els pastors i gossos d'Espanya amb el millor palmarès de la temporada. També s'hi conviden els millors pastors francesos. S'hi sorteja una canal d'un xai.   Enguany es retrà homenatge a Jordi Muxach, reconegut pastor del Baix Empordà que es va fer famós arran d'aquest concurs i d'altres i que va morir el passat 23 d'octubre.

73a Fira de la Puríssima a Sant Boi de Llobregat

dc., 13/11/2019 - 23:27
La Fira de la Puríssima és una de les més antigues de Catalunya i combina cada any tradició i modernitat. Enguany es commemora la 73a edició d'aquest gran aparador, amb la tradició de sempre i les novetats relacionades amb el foment del comerç i l'emprenedoria locals.   Per consultar informació més detallada visiteu el web de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

Mercat Medieval de Vic

dc., 13/11/2019 - 23:27
Els carrers del centre històric de Vic tornan un any més a l'època medieval, i durant 3 dies, la ciutat es converteix en el marc idoni per recrear-la, amb  tota una oferta d'activitats comercials i culturals per a tots els públics.   Per consultar informació més detallada visiteu el web del Mercat Medieval de Vic.

Pastorets, cap a Betlem!!!

dc., 13/11/2019 - 23:27
Espectacle infantil a càrrec de la companyia La Roda Produccions.        

Els Pastorets de Tarragona

dc., 13/11/2019 - 23:27
Dins de la programació dels Teatres de Tarragona "Torna el Teatre".   A càrrec de la Cia. La Golfa. Versió de Josep Bargalló i la Cia. La Golfa a partir d'Els Pastorets o l'adveniment de l'Infant Jesús, de Josep M. Folch i Torres. Direcció: Eloi Isern.   Us imagineu el Lluquet i el Rovelló, els dos rabadans més coneguts de l’imaginari pastoril, perduts pels voltants del Pont del Diable? O la celebració del casament de Josep i Maria al Serrallo? Això són Els Pastorets de Tarragona, un espectacle fonamentat en els clàssics Pastorets de Folch i Torres, però tarragonitzats, reinventats i modernitzats, llestos per ser servits als nens, nenes, pares, mares, avis i àvies... del segle XXI.   Prepareu-vos per a la sorpresa, per als diàlegs plens d’ironia i crítica desfermada dels Pastorets més “canalles” de la Tarragona postolímpica i preelectoral!   Un guió que es reinventa cada any per oferir un espectacle familiar diferent, amb les aventures dels dos rabadans i les grans dosis d’ironia i mala bava que destil·len alguns dels diàlegs, aprofitant per fer un repàs de l’actualitat de la ciutat i del país.

Els Pastorets

dc., 13/11/2019 - 23:27
Dins de la programació dels Teatres de Tarragona "Torna el Teatre".   A càrrec de l'Associació La Salle de Tarragona.   Direcció: Josep Maria Rota. Amb: Lluís Lillo, Marc Baches, Josep Maria Rota, Anna Poveda, Ferran Val, Jordi Poveda, Teresa Tous i Pau Sanchis.   Els Pastorets tradicionals des de 1952. Què fa que un grup de persones es reuneixi cada any per posar en escena Els Pastorets? Algunes d’elles ni tan sols actuen en cap altra obra en tot l’any, però es mantenen fidels a aquest espectacle. I el públic? Què fa que els tarragonins esperin amb ànsia la tradicional cita nadalenca d’Els Pastorets de La Salle? La resposta és clara: sempre hi haurà un grapat de nens que no els han vist mai i sempre hi haurà una bona colla d’infants que els van veure l’any passat, o fa dos anys, i que els volen tornar a veure.

Festa de l'Oli Nou

dt., 12/11/2019 - 23:03
Durant els dies de la Fira, els visitants podran tastar l’oli de 17 productors de la DOP Siurana al mateix tems que podran gaudir de la seva vessant més lúdica i festiva, ja que es realitzen un gran nombre d’activitats dirigides a tots els públics, especialment el familiar. D’altra banda, es continua premiant als compradors d’oli de la Fira, i per la compra d’oli els productors obsequien als clients amb butlletes «rasca-rasca» amb premi segurs.   Activitats dirigides al públic infantil i familiar, amb l’objectiu d’atreure aquests visitants a la Fira, divulgar la cultura de l’oli verge extra DOP Siurana i contribuir al seu consum.   Pels petits està programada una actuació de titelles el divendres a la tarda, dia en que també es realitzarà el berenar de pa amb oli i xocolata, i durant els dos dies de la Fira podran fer de «Petits jardiners» a l’espai de Taller familiars i participar als tallers de degustació d’oli. Com a novetat, les activitats familiars s’amplien, i el dissabte al matí es comptarà amb la participació de les Biblioteques de Reus, que a les 13 h organitzen «L’hora del conte».    

Festa de l'oli nou de la Pobla de Mafumet

dt., 12/11/2019 - 23:03
La 20a Festa de l’oli nou, un dels actes més importants de la tardor pobletana. Es podrà gaudir de la nova producció d’oli nou, acabat de collir i premsar.   Esmorzar popular. Els pobletans que ho desitgin podran degustar els millors aliments, que seran regats amb l’oli nou.   Seguint la iniciativa instaurada fa uns anys, la recaptació íntegra d’aquest esdeveniment serà destinada a finalitats solidàries. En aquest sentit, la Festa de l’oli de La Pobla va reunir l’any passat fins a 855 euros, quantitat que va ser lliurada per l’Ajuntament a les Germanetes dels Pobres Casa d’Ancians de Reus.

Fira del Fredeluc i la Botifarra

dt., 12/11/2019 - 23:03
La segona edició d'aquesta fira comptarà amb activitats per a totes les edats. Des de la sortida boletaire a primera hora del matí i fins al tast de tapes elaborades pels comerços i restauradors de Santa Eulàlia amb el fredeluc i la botifarra com a protagonistes, fins a una xerrada d'en Marc Casabosch, jocs i tallers infantils o les parades de productes de proximitat, entre d'altres.   Per a informació més detallada consulteu el web de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer.

Nadales al Museu

dt., 12/11/2019 - 23:03
Dins  de la programació d'activitats del Museu d'Art corresponent al darrer quadrimestre de 2019.   A càrrec dels alumnes de l'Escola de Música Preludi.

Nit de la Sardana a Bellcaire d'Urgell

dl., 11/11/2019 - 22:50
Ballades de sardanes, danses tradicionals, jocs i activitats per als dansaires i un sopar tindran lloc en aquesta edició de la Nit de la Sardana.   Per a qualsevol informació o reserva del sopar podeu contactar amb la secretaria de la federació al telèfon 973 711 975 o al correu electrònic federació@sardalleida.cat

Festivitas Bestiarum

dl., 11/11/2019 - 22:50
És la gran festa de les figures del bestiari popular català que commemora el Dia Europeu del Bestiari Festiu.   Per consultar informació més detallada visiteu el web Festivitas Bestiarum.