Agenda cultural (Gencat)

Carnaval de Vilanova del Camí

dt., 25/02/2020 - 23:46
Amb les tradicionals Rua i Festa de Carnaval.   Per consultar informació més detallada visiteu el web de l'Ajuntament de Vilanova del Camí.

La Transèquia

dt., 25/02/2020 - 23:46
El terme Transèquia (contracció de la preposició Trans i del substantiu Sèquia) indica clarament la finalitat d'aquesta activitat: fer un recorregut a peu o amb bicicleta, corrent o en handbike a través de la Sèquia, un canal d'aigua que origina les Festes de la Llum, que es celebren cada any a Manresa el dia 21 de febrer.   Per consultar informació més detallada visiteu el web Parc de la Sèquia.

Carnaval de Calella

dt., 25/02/2020 - 11:35
En la programació de les festes, destaquen els actes següents: el tradicional ball de disfresses, la Gran Rua de Carnaval de l'Alt Maresme (organitzada pels ajuntaments de Calella i Pineda de Mar) i l'Enterrament de la Sardina.   Per consultar informació més detallada visiteu el web de l'Ajuntament de Calella.

Carnaval de Pineda de Mar

dt., 25/02/2020 - 11:35
En la programació de les festes, destaquen els actes següents: l'Escudellada Popular, el concurs de truites, la Gran Rua de Carnaval de l'Alt Maresme (organitzada pels ajuntaments de Calella i Pineda de Mar) i el Ball i Enterrament de la Sardina.   Per consultar informació més detallada visiteu el web de l'Ajuntament de Pineda de Mar.

Festa de l'Aigua a Almacelles

dt., 25/02/2020 - 11:35
Festes en homenatge a una de les obres d'enginyeria hidràulica més destacades de l'època, que va permetre l'arribada de l'aigua al municipi i que va suposar unes millores notables en l'agricultura, en l'economia local i en la societat almacellenca de principis segle XX.

Festa dels Tres tombs a Palafolls

dl., 24/02/2020 - 23:28
El ritu principal dels Tres Tombs consisteix a donar tres voltes amb els cavalls, carros i altres animals de tir per l'interior de la població. Per això, aquest ritu s'anomena Tres Tombs o també Passades, Beneïdes i Passant.   Per consultar informació més detallada visiteu el web de l'Ajuntament de Palafolls.    

Carnaval d'Artés

dl., 24/02/2020 - 23:28
Enguany el programa presenta tot un seguit d'actes variats i per a tots els públics, com per exemple la tradicional Rua infantil, familiar i jove, el sopar popular, la festa a Cal Sitges i la Rua nocturna.   Per consultar informació més detallada visiteu el web de l'Ajuntament d'Artés.

IX Campanya gastronòmica "La Cuina del Bacallà"

dl., 24/02/2020 - 11:26
El bacallà ha estat i continua essent un dels ingredients més tradicionals i més versàtils dels plats de Quaresma de la nostra cuina. Després del Carnaval, començava una etapa de penitència i dejuni, que s'acostumava a representar a Catalunya a través de la Vella Quaresma, una dona vella amb set cames que portava un bacallà a la mà, mostra de la importància d'aquesta menja a casa nostra.   Els restaurants que participen a "La Cuina del Bacallà" de Tossa de Mar (Bahía, can Carlus, can Pini, Mestre d'Aixa, Pizzeria Bello, Minerva i Sa Muralla)  volen recuperar aquesta tradició culinària i presentar-la a les seves taules mitjançant un menú de tres plats, diferent a cada establiment. S'hi donarà especial rellevància a aquest ingredient, que ha esdevingut exquisit en els darrers temps en la cuina de casa nostra.   Trobareu més informació a l'Oficina de Turisme de Tossa de Mar, tel. 972 340108.

Carnaval de Cunit

dv., 21/02/2020 - 22:48
El Carnaval de Cunit és un dels més emblemàtics del Penedès Marítim i de la Costa Daurada.   Tornarà a esclatar enguany a mitjans del proper mes de febrer amb la Gran Rua de Carrosses i Comparses com a acte central.  

Carnaval Xurigué de Calafell

dv., 21/02/2020 - 22:48
Tres rues, dos carnavals infantils i el pregó del Rei Carnestoltes, els actes destacats.   Dijous 20 - a la plaça Catalunya 17.30 h - xocolatada infantil 18 h - espectacle infantil 19 h - arribada de Sa Majestat el Rei Carnestoltes i pregó Divendres 21 - al Passeig Marítim de Sant Joan de Déu amb el c. Loira 22 h - Inici de la rua del Carnaval de Segur de Calafell Dissabte 22 17.30 h, al pavelló poliesportiu Jaume Vilamajó - Carnaval infantil 22 h - inici de la Rua del Carnaval de la Platja de Calafell Diumenge 23   12.30 h, al Pavello Joan Ortol - Carnaval infantil 17 h - inici de la Rua del Carnaval del Poble de Calafell A partir de les 20 h - Fi de festa a la Discoteca Vip's

Carnaval a Les Franqueses del Vallès

dv., 21/02/2020 - 22:48
Amb la tradicional animació, Rua de Carnaval i xocolatada final.   Per consultar informació més detallada visiteu el web de l'Ajuntament de Les Franqueses del Vallès.

Rua de Carnaval a Collbató

dv., 21/02/2020 - 22:48
Comparses, disfresses i un munt de personatges desfilen a la Rua pels carrers del centre de Collbató.   Per consultar informació més detallada visiteu el web de l'Ajuntament de Collbató.

Carnaval de Caldes de Montbui

dv., 21/02/2020 - 22:48
Els actes més destacats són la Rua de Carnaval, l'exhibició de disfresses i l'esbroncada i crema del Rei Carnestoltes.   Per consultar informació més detallada visiteu el web de l'Ajuntament de Caldes de Montbui.

Carnaval d'Igualada

dv., 21/02/2020 - 22:48
El Rei Carnestoltes arriba a Igualada, on es celebra la festa del Carnaval amb la Rua del dissabte a la tarda, el popular concurs de comparses i el lliurament de premis a la plaça de Cal Font al vespre.   Per consultar informació més detallada visiteu el web de l'Ajuntament d'Igualada.

Carnaval de Roda de Ter

dv., 21/02/2020 - 22:48
En la programció de les festes destaquen els actes de la Baixada de Carretons, la Rua i el Ball de Carnestoltes.   Per consultar informació més detallada visiteu el web de l'Ajuntament de Roda de Ter.

Aplec dels Perdons a Lloret de Mar

dv., 21/02/2020 - 22:48
L'Aplec dels Perdons a Lloret de Mar inclou una caminada fins a l'Ermita de Santa Cristina (inici: 9 h), esmorzar a la penya de Sa Illa des Bot, visita als jardins de Santa Clotilde, missa amb el relleu de les Obreres, veneració de la Relíquia i Cant dels Goigs a càrrec del Cor Alba de Prima, audició de sardanes amb la cobla Principal d'Olot, tradicional arrossada popular i altres activitats.   Aquesta festa sempre té lloc el segon diumenge de Quaresma.

Carnavals a la Cerdanya

dv., 21/02/2020 - 10:41
Els carnavals als diferents pobles de la Cerdanya ofereixen un ample ventall d'activitats: actuacions dels grallers, balls de Carnestoltes, rues, sardinades populars i altres.

Carnaval de Sant Vicenç de Castellet

dv., 21/02/2020 - 10:41
Amb la tradicional rebuda del Rei Carnestoltes, la Rua i la botifarrada final.   Per consultar informació més detallada visiteu el web  de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet.

XXX Fira de la Quaresma de Tortellà

dv., 21/02/2020 - 10:41
La Fira de la Quaresma de Tortellà aplega diferents activitats: esmorzar del traginer als restaurants del poble (8.30 h), mercat artesà (a partir de les 9 h), espai infantil i castell d'inflables (matí), exposicions (tot el dia), presentació de la cervesa artesana "Terra Aspra" (11.30 h), recorregut pel poble amb Motor Antic Garrotxa (13 h) i ballada de sardanes amb la cobla Vila de La Jonquera (16.30 h), entre d'altres.   Aquesta fira és de data variable però sempre es fa el primer diumenge de Quaresma.

Festa dels Tres Tombs i Fira Medieval a Anglesola

dv., 21/02/2020 - 10:41
La Festa dels TresTombs combina festa, tradició i cultura en honor a Sant Antoni Abat, amb activitats relacionades amb el món equí: la cercavila dels Tres Tombs, les exhibicions amb bèsties de càrrega, els concursos i les curses d'animals, la fira d'oficis tradicionals i els sopars medievals, entre d'altres.