Agregador de canals

Carnaval de Pallejà

Agenda cultural (Gencat) - dv., 15/02/2019 - 17:56
El programa inclou l'Arribada de Sa Majestat el Rei Carnestoltes, la Botifarrada pallejanenca, el Ball de Carnestoltes, la Rua i l'Enterrament de la Sardina.   Per consultar informació més detallada visiteu el web de l'Ajuntament de Pallejà.    

Carnaval d'Altafulla

Agenda cultural (Gencat) - dv., 15/02/2019 - 17:56
El programa Dijous 28 de febrer 20.15 h - ARRIBADA DE SA MAJESTAT CARNESTOLTES Dissabte 2 de març 21.30 h - DAVANT DEL CASTELL RUA DE CARNAVAL Diumenge 3 de març 17.30 h - DAVANT DEL CASTELL RUA DE CARNAVAL Dimecres 6 de març 20.15 h - ENTERRAMENT DE LA SARDINA      

VIII Campanya gastronòmica "La Cuina del Bacallà"

Agenda cultural (Gencat) - dv., 15/02/2019 - 17:56
El bacallà ha estat i continua essent un dels ingredients més tradicionals i més versàtils dels plats de Quaresma de la nostra cuina. Després del Carnaval, començava una etapa de penitència i dejuni, que s'acostumava a representar a Catalunya a través de la Vella Quaresma, una dona vella amb set cames que portava un bacallà a la mà, mostra de la importància d'aquesta menja a casa nostra.   Els restaurants que participen a "La Cuina del Bacallà" de Tossa de Mar (restaurants Bahia, can Carlus, can Pini, Mestre d'Aixa, Pizzeria Bello, Víctor i Victòria)  volen recuperar aquesta tradició culinària i presentar-la a les seves taules mitjançant un menú de tres plats, diferent a cada establiment. S'hi donarà especial rellevància a aquest ingredient, que ha esdevingut exquisit en els darrers temps en la cuina de casa nostra.   Més informació a l'Oficina de Turisme de Tossa de Mar, tel. 972 340108.

Rua de Carnaval

Agenda cultural (Gencat) - dv., 15/02/2019 - 17:56
Acaba la rua a la pista poliesportiva. Ball, berenar popular, parlament del Rei Carnestoltes i lliurament dels premis del concurs de comparses.

Festa dels Tres Tombs i Fira Medieval a Anglesola

Agenda cultural (Gencat) - dv., 15/02/2019 - 17:56
La Festa dels Tres Tombs combina festa, tradició i cultura en honor a Sant Antoni Abat, amb activitats relacionades amb el món equí: la cercavila dels Tres Tombs, les exhibicions amb bèsties de càrrega, els concursos i les curses d'animals, la fira d'oficis tradicionals i els sopars medievals, entre d'altres.    

Carnaval de Pals  

Agenda cultural (Gencat) - dj., 14/02/2019 - 16:59
El Carnaval de la disbauxa de Pals 2019 proposa diferents activitats: passejada del Bruel dels Timbalers de Pals (el dissabte a les 17.45 h), Rua de Carnaval pels carrers de la vila (el mateix dissabte a les 18 h), botifarrada popular, trobada de col·leccionistes de plaques de xapa i ball de Carnaval familiar amb el grup Pentina el Gat (el diumenge a les 17.30 h), entre d'altres.  

Carnaval de Terrassa

Agenda cultural (Gencat) - dj., 14/02/2019 - 16:59
En la programació de les festes, molt extensa, destaquen els actes del Pregó, la Rua, les Comparses, el Ball de Màscares, la Vetlla del Carnestoltes, el Ball de Vídues i l'Enterrament del Rei Carnestoltes el Dimecres de Cendra.   Per consultar informació més detallada visiteu el web de l'Ajuntament de Terrassa.

Carnaval de Vilassar de Mar

Agenda cultural (Gencat) - dj., 14/02/2019 - 16:59
Els actes més destacats del Carnaval són l'Arribada del Rei Carnestoltes, el Pregó i la Gran Rua, el Ball de Disfresses i l'Enterrament de la Sardina.   Per consultar informació més detallada visiteu el web de l'Ajuntament de Vilassar de Mar.

Carnaval de Montcada i Reixac

Agenda cultural (Gencat) - dj., 14/02/2019 - 16:59
Montcada i Reixac viurà un any més el Carnaval, amb desenes d'activitats organitzades des de diferents departaments i equipaments municipals, i l'acte central serà la Gran Rua del dia 2 de març.   Per consultar informació més detallada visiteu el web de l'Ajuntament de Montcada i Reixac.

Exposició "Patufet, on ets? Aureli Capmany (1868-1954)"

Agenda cultural (Gencat) - dj., 14/02/2019 - 16:59
Exposició dedicada a Aureli Capmany,  creador de la revista infantil En Patufet amb motiu d'haver-se complert els 150 anys del seu naixement.   Aureli Capmany és autor de més de sis-cents textos i  amb gran activitat al voltant de les cançons, les danses, les rondalles, les festes, els costums, el folklore, els jocs i les arts escèniques. Fundà l’Orfeó Català, la Secció Folklòrica del Centre Excursionista de Catalunya; dirigeix l’Esbart Català de Dansaires i inicià el Cançoner Popular.  Fou membre actiu de l’Ateneu Barcelonès, redactor del diari La Renaixensa i professor de l’Institut de Cultura i Biblioteca Popular per a la Dona, entre d'altres.  

Es cerquen figures de bestiari festiu per a trobades a la Catalunya Nord (termini: 1 de març)

Notícies Bestiari - dj., 14/02/2019 - 13:48
es busquen entre 2 i 4 figures de bestiari festiu per a participar en cada una de les següents activitats de la Catalunya Nord. Les colles interessades haureu de comunicar-ho per correu electrònic (info@bestiari.cat) abans de l’1 de març, seguint les indicacions que trobareu en aquest mateix correu. 1. Trobada de Bestiari Festiu a l’ IdentiICAT (Bao), dissabte 1 de juny de 2019 L’IdentiCAT és una festa de la catalanitat de la Catalunya Nord. Enguany arriba a la seva majoria d’edat, ja que se’n celebra la divuitena edició. Al llarg dels diferents dies que dura la mostra, s’hi organitzen actes de diferents manifestacions festives catalanes, com ara un aplec de gegants i bastoners, concerts de música tradicional, una trobada de diables… La cercavila de bestiari es duu a terme el dissabte 1 de juny, entre les 17 i les 19h. L’organització ofereix sopar (19h aprox). L’entitat Aire Nou de Bao és membre de l’Agrupació i se’ls coneix per la seva inesgotable energia per reivindicar la catalanitat de la Catalunya Nord des de l’àmbit cultural, malgrat topar-se amb molts entrebancs i dificultats a nivell administratiu. L’any 2017 va rebre el Premi BEST a una associació, en reconeixement a la seva tasca. 2. Trobada de Gegants i Bestiari (Tuïr), dissabte 20 de juliol de 2019 Essent ja tradicional, dins la segona quinzena de juliol, la municipalitat de Tuïr (Rosselló) organitza una Trobada de Gegants i Bestiari. Des de l’Agrupació hi col·laborem aportant diverses figures de bestiari festiu. L’Oficina de Cultura i Animació obsequia als participants amb un sopar. Després d’aquest, pels volts de les 21h, el bestiari festiu participa en una cercavila i posterior ballada de lluïment a la Plaça de la República. Des de fa dues edicions, la municipalitat no pot oferir cap espai (pavelló) per a que les colles hi puguin pernoctar. Per tant, tingueu-ho en compte a l’hora de planificar el desplaçament (ja sigui retorn de nit, o bé cercar un lloc on dormir per la zona). Condicions de participació:
 • Les colles interessades en participar en qualsevol de les dues activitats, haureu de presentar una proposta per correu electrònic a info@bestiari.cat, on hi consti descripció i fotografies de la figura.
 • Haureu d’adjuntar també un pressupost on hi constin només les despeses de desplaçament.
 • L’Agrupació facilitarà la pirotècnia als participants.
 • Tindran preferència les figures que no hagin participat mai en aquestes trobades.
 • Es valoraran les propostes que siguin singulars, de colles que celebrin aniversaris o bé que incorporin a més d’una figura en el mateix desplaçament.
 • El programa d’actes que figura en aquest correu és provisional.
 • Una comissió tècnica de l’Agrupació elaborarà una proposta que serà traslladada als organitzadors dels actes. L’organitzador de cada un dels actes és qui té la potestat d’escollir els participants que més s’adiguin atenent als objectius i pressupost de la trobada.

Afanyeu-vos, i presenteu les vostres propostes!

Oberta convocatòria de subvencions de la Diputació de Barcelona (Termini: 27 de març)

Notícies Bestiari - dc., 13/02/2019 - 12:33

La Diputació de Barcelona ha obert convocatòria de subvenció per a activitats de cultura popular i tradicional a realitzar dins de la demarcació de Barcelona durant l’any 2019, organitzades per les entitats culturals sense finalitat de lucre.

Aquestes subvencions estan adreçades a associacions sense ànim de lucre i tenen com a finalitat contribuir al finançament de l’organització i/o participació en activitats de cultura popular i tradicional a la demarcació de la Diputació de Barcelona, vinculades a:

 • Cicle festiu dels municipis i comunitats.
 • Mostres i trobades de cultura popular i tradicional.
 • Sortides, viatges o intercanvis vinculats a l’objecte de la convocatòria.
 • Festivals, concursos i exposicions relacionats amb la cultura popular i tradicional.
 • Producció de nous espectacles de cultura popular.
 • Commemoració d’aniversaris de personalitats, fets i/o entitats adreçades a la conservació i difusió de la memòria cultural col·lectiva.
 • Restauració o creació d’elements d’imatgeria festiva i confecció de la indumentària.

No seran objecte de subvenció aquells projectes les activitats principals dels quals siguin:

 • Sortides, viatges o intercanvis no vinculats a l’objecte de la convocatòria. Àrea de Cultura, Educació i Esports Gerència de Serveis de Cultura
 • Sortides, viatges o intercanvis fora de la demarcació de la Diputació de Barcelona, encara que siguin vinculats a l’objecte de la convocatòria.
 • Àpats populars.
 • Tallers i/o activitats formatives.
 • Edicions de publicacions o material de suport electrònic.
 • Creació o manteniment de pàgines web i xarxes socials.
 • Programes de recerca i estudi.
 • Activitats de caire esportiu, escolar i les colònies infantils.
 • Activitats adreçades exclusivament a la promoció comercial o turística.

Restaran excloses aquelles sol·licituds en les quals no estigui definit el títol concret de l’activitat per a la qual es sol·licita la subvenció. No seran subvencionables les programacions anuals de l’entitat.

Documentació:

Termini de presentació de sol·licituds de l’11 de febrer al 27 de març de 2019.

Tramitació electrònica de les sol·licituds

Les sol·licituds s’hauran de presentar electrònicament a través de de la seu electrònica de la Diputació de Barcelona, degudament signades electrònicament pel representant legal.

Per sol·licitar el certificat de signatura digital i obtenir informació de com fer el tràmit, podeu consultar el web certificats digitals.

També podeu signar amb el DNI electrònic.

Requisits tecnològics per poder realitzar tràmits a la seu electrònica de la Diputació de Barcelona [document PDF tutorial java].

Apunt informatiu

Els interessats que tinguin dificultats per realitzar la presentació electrònica de documentació requerida en les diferents fases (sol·licitud, esmena, acceptació, justificació, …) d’aquesta convocatòria podran, abans de finalitzar el termini de presentació, dirigir-se al Registre General de la Diputació de Barcelona (Rambla Calalunya 126, Barcelona) en horari de 8,30 h a 14,30 h en dies hàbils, on rebran assistència per part dels funcionaris adscrits al Registre per realitzar aquest tràmit. Tot això, sens perjudici de la presentació en qualsevol altre registre electrònic de les administracions públiques catalanes o de la resta de subjectes als que es refereix l’article 2.1 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Important

En aquest darrer supòsit, l’interessat haurà d’anunciar a la Gerència de Serveis de Cultura mitjançant correu electrònic adreçat a gs.cultura@diba.cat i a registre.general@diba.cat, la tramesa efectuada abans de la finalització del termini establert de la convocatòria.