Agregador de canals

LXXVIII Fira del Cop d'Ull

Agenda cultural (Gencat) - dv., 16/08/2019 - 01:45
Fira de compra, venda i intercanvi d'objectes de tota mena.   L'edició d'estiu s'ha traslladat del divendres 16 d'agost (festiu a Banyoles) al darrer diumenge de setembre perquè en el nou indret on es fa (Passeig Mas Riera) a l'estiu hi fa molta calor. Més informació a l'Oficina de Turisme de Banyoles, tel. 972 583470 i a/e: turisme@ajbanyoles.org

Festa d'en Toca-sons a Taradell

Agenda cultural (Gencat) - dj., 15/08/2019 - 00:58
La festa d'en Toca-sons es celebra a Taradell dins dels actes de la festa major d'estiu.   Està basada en la vida del bandoler Jaume Masferrer més conegut com a Toca-sons. Ambientada en el segle XVIII, relata les malifetes del bandoler i la seva quadrilla.   Per a informació més detallada consulteu el web de l'Ajuntament de Taradell.

Concurs Internacional de Gossos d'Atura a Castellar de n'Hug

Agenda cultural (Gencat) - dj., 15/08/2019 - 00:58
El Concurs Internacional de Gossos d'Atura va nèixer el 1962, de les trobades que feien una colla de pastors de la comarca on competien per a demostrar qui tenia el millor gos d'atura. Des de llavors, es celebra anualment cada últim diumenge d'agost, formant part del Campionat de Concursos de Gossos d'Atura dels Països Catalans.   El concurs es divideix en dues proves. A la primera actuen tots els gossos inscrits, i a la segona només els millors classificats. L'ordre d'actuació es determina per sorteig.   Castellar de n'Hug ha fet una aposta per conservar una de les tradicions de muntanya més arrelades a Catalunya, on els pastors i els gossos d'atura tenen tot el protagonisme i admiració.   Per a informació més detallada consulteu el web de l'Ajuntament de Castellar de n'Hug.

Festa Major de Santa Eugènia de Berga

Agenda cultural (Gencat) - dj., 15/08/2019 - 00:58
Amb motiu de la seva Festa Major, el poble de Santa Eugènia de Berga s'omple d'actes festius, culturals, lúdics, música, teatre i activitats esportives.   Per a informació més detallada consulteu el web de l'Ajuntament de Santa Eugènia de Berga.

El servei d’atenció de l’Agrupació romandrà tancat del 21 d’agost a l’11 de setembre

Notícies Bestiari - dc., 14/08/2019 - 20:18

Com ja és tradició, l’Agrupació del Bestiari Festiu tanca les seves portes i el servei d’atenció unes setmanes durant l’estiu per descans del personal.

Així, doncs, no s’atendran consultes del 21 d’agost a l’11 de setembre (Ambdós inclosos). En cas de necessitar alguna qüestió urgent, envieu un correu a info@bestiari.cat i a presidencia@bestiari.cat, i us mirarem d’atendre el més aviat possible.

Bon estiu!

Festa Major d'Igualada

Agenda cultural (Gencat) - dc., 14/08/2019 - 12:42
La Festa Major d'aquest any presenta un programa amb més de cent propostes festives i culturals variades i aptes per a tots els gustos.   Per a informació més detallada consulteu el web de l'Ajuntament d'Igualada.

Festa Major de Navàs

Agenda cultural (Gencat) - dc., 14/08/2019 - 12:42
Durant una setmana hi ha programats actes per a tots els públics, i molt variats, com per exemple: cinema a la fresca, teatre, la bouada, concerts, balls, espectacles infantils, festa aquàtica i la festa jove de l'escuma.   Per a informació més detallada, consulteu el web de l'Ajuntament de Navàs (pdf).

Festa Major a Santa Agnès de Malanyanes

Agenda cultural (Gencat) - dc., 14/08/2019 - 12:42
Amb una àmplia i variada oferta d'activitats per a tots els públics.   Per a informació més detallada consulteu el web de l'Ajuntament de la Roca del Vallès (pdf).

Festa Major de Mollet del Vallès

Agenda cultural (Gencat) - dc., 14/08/2019 - 00:37
No hi faltaran la música, les activitats tradicionals, esportives, infantils, el cinema a la fresca i la competició entre les colles de Morats i Torrats.   Per a informació més detallada consulteu el web de l'Ajuntament de Mollet del Vallès.

Festa Major de Sant Bartomeu a Sitges

Agenda cultural (Gencat) - dc., 14/08/2019 - 00:37
Declarada Festa Tradicional d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.   Amb el pregó, la recollida del Penó (bandera de Sant Bartomeu ), sardanes, actuacions musicals, ball, animació infantil, la processó i els goigs de Sant Bartomeu, balls populars, gegants, diables, grallers, bastoners, castellers, cercaviles, dansa, castell de focs d'artifici i altres activitats.   Per a informació més detallada consulteu el web de l'Ajuntament de Sitges.

Festa Major de Santa Tecla a Sitges

Agenda cultural (Gencat) - dc., 14/08/2019 - 00:37
Amb sardanes, actuacions musicals, ball, animació infantil, la processó, balls populars, gegants, grallers, bastoners, castellers, cercaviles, dansa, castell de focs d'artifici i altres activitats.   Per a informació més detallada consulteu el web de l'Ajuntament de Sitges.

Festa Major de Manresa

Agenda cultural (Gencat) - dt., 13/08/2019 - 12:06
El programa d'actes, que s'inicia amb el Correaigua i finalitza amb el Correfoc, inclou una gran diversitat d'activitats, per a totes les edats i interessos, que omplen els carrers i places del centre històric.   Per a una informació més detallada consulteu el web de l'Ajuntament de Manresa (pdf).

Festa Major de Torrelavit

Agenda cultural (Gencat) - dl., 12/08/2019 - 23:45
Amb tot un seguit d'activitats programades, com per exemple: el Correfoc, havaneres, la Festa Jove, la Missa solemne, els balls i el Castell de Foc.   Per a informació més detallada consulteu el web de l'Ajuntament de Torrelavit.    

Festa Major de Gironella

Agenda cultural (Gencat) - dl., 12/08/2019 - 23:45
Amb tot un seguit d'activitats com per exemple exposicions, concursos, el Ball de l'Almorratxa, la Batalla de Confeti, sardanes i havaneres.   Per a informació més detallada consulteu el web de l'Ajuntament de Gironella (pdf).

Festa Major d'Avinyó Nou a Avinyonet del Penedès

Agenda cultural (Gencat) - dl., 12/08/2019 - 23:45
Amb tot un seguit d'actes programats, com per exemple: el repic general de campanes, el pregó, el Correfoc, la Festa Jove, la Missa solemne, balls, cercavila i activitats esportives.   Per a informació més detallada consulteu el web de l'Ajuntament d'Avinyonet del Penedès.

Festa Major de Santa Elena a Cabrils

Agenda cultural (Gencat) - dl., 12/08/2019 - 23:45
Una Festa Major plena d'actes, espectacles i actuacions on no falten el pregó inaugural, la repicada de campanes, els balls de nit, els concerts joves, la Xeringada, la Gelatada, la Troca, la Gambarrada i els espectacles infantils.   Per a informació més detallada consulteu el web de l'Ajuntament de Cabrils (pdf).

Festa Major de Cardedeu

Agenda cultural (Gencat) - dv., 09/08/2019 - 21:15
La Festa Major de Cardedeu ve farcida d'actes i activitats per a tots els gustos.   No hi faltaran els habituals de cada any, com per exemple els clàssics Entremesos del quinze, que reuneix les expressions de cultura popular i tradicional del municipi (sardanes, ball de bastons, diables, gegants i trabucaires), i la monumental paella d'arròs, les Vesprades, els balls i concerts i el Ball de l'Espolsada tal i com es ballava a principis de 1900.   Per a informació més detallada consulteu el web de l'Ajuntament de Cardedeu.

32è Aplec de la Sardana a Montgat

Agenda cultural (Gencat) - dj., 08/08/2019 - 19:47
Cobles: Ciutat de Girona, Marinada i la Flama de Farners. . Contacte: tel.  93 4690844 i 635 400738   En cas de mal temps: al Poliesportiu Municipal

El Festivitas Bestiarum 2019 es celebrarà a Cervera el 16 de novembre

Notícies Bestiari - dc., 07/08/2019 - 19:41

L’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya ha arribat a un acord amb la Paeria de Cervera per a la celebració del Festivitas Bestiarum d’enguany. La gala tindrà lloc a Cervera el dissabte 16 de novembre de 2019 a la tarda, al Paraninf de la Universitat.

El passat dimarts, 30 de juliol, una delegació formada per membres de les Juntes de l’Agrupació del Bestiari i de la Colla de Diables Carranquers, varen dur a terme una visita a diferents espais de la ciutat on poder celebrar l’esdeveniment. La visita conclogué amb una recepció institucional a la Paeria, en la qual foren rebuts pel Paer en Cap, Sr. Ramon Augé, i pel regidor de Festes, Sr. Xavier Gras.

El Festivitas Bestiarum és la gala anual que organitza l’Agrupació del Bestiari, com a cloenda de la temporada forta d’actes de cultura popular. S’hi fa l’entrega dels Premis BEST, que persegueixen un doble objectiu: d’una banda, reconèixer públicament la tasca duta a terme per diferents agents – un personatge públic, una iniciativa de comunicació i una entitat o associació – de la societat vers la cultura popular en general i – especialment – en l’àmbit del bestiari festiu; d’altra banda, pretén difondre i potenciar les bones pràctiques premiant els millors projectes duts a terme per les entitats federades.

També, durant la gala, es duu a terme el nomenament de la nova persona que assumirà el càrrec d’Ambaixador/a del Bestiari Festiu per al proper any. Actualment, n’és Ambaixadora del Bestiari Festiu la Mònica Usart, meteoròloga de RAC1.

Una representació de figures de bestiari festiu vingudes d’arreu del País formarà part dels actes de carrer que s’organitzaran abans i després de la gala.

La gala, que arriba a la seva sisena edició, té un caràcter itinerant per tot el territori, fent-la coincidir amb la Capital de la Cultura Catalana de cada any. Enguany, Cervera ha estat nomenada Capital de la Cultura Catalana 2019.

La Colla de Diables Carranquers de Cervera – entitat local i integrada a la federació – també hi col·laborarà en l’organització.

46è Aplec de la Sardana a Premià de Mar

Agenda cultural (Gencat) - dt., 06/08/2019 - 17:07
Cobles: Jovenívola de Sabadell, Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, Premià i Marinada.   Contacte: tel.  666 613283, 629 761860 i 626 725997   En cas de mal temps: Pavelló Municipal