Colla de Diables Voramar del Serrallo i Víbria de Tarragona

Formes de sociabilitat col·lectiva i d'oganització social
Identificació 
Codi 
IBPF - 7 - 0012
Data identificació 
divendres, 6 abril, 2018
Localització 
Localització 
Tarragona
Descripció (Àmbit 7. Formes de sociabilitat col·lectiva i d'organització social) 
Descripció general 

Cap a finals de l'any 1988 un grup de joves, que acompanyaven la Verge del Carme i Sant Pere a les preocessons del Serrallo, van començar a reunir-se, moguts per les seves inquitedus, per tal de fomentar la cultura tradiconal catalana.

Així a l'any 1990 es fundà la collla de Diables Voramar del Serrallo, amb la col·laboració de tot el barri. El vestits i les forques es van inspirar amb la indumentària marinera. 

Actualment la colla disposa de tres seccions: Els diables, la Víbria i la Víbrieta, bèstia infantil de la colla. Al llarg de l’any l’entitat participa en més de 20 correfocs dividits entre la Víbria i els Diables i es present en vàries trobades de bèsties infantils. Totes dues seccions participen en els correfocs grans i importants de Tarragona: Carnaval, St. Joan i Sta. Tecla, així com en diferents correfocs d’arreu de Catalunya. La Colla Diables Voramar-Víbria de Tarragona son també els organitzadors del correfoc de St. Pere per les festes del barri del Serrallo i participen activament durant tot l’any organitzant diferents activitats de la ciutat, com l’arribada de la Flama del Canigó per St. Joan o la Desvetlla dels Ninots.

WEB: https://www.facebook.com/diablesvoramarvibria.detarragona

Informació técnica 
Data de realització 
divendres, 6 abril, 2018
Actualitzacions de la fitxa 
divendres, 6 abril, 2018
Validador/a 
Ruiz, Ricard
Projecte/Recerca 
Inventari del Bestiari Festiu i Popular